«

»

mar 01

Print denne Indlæg

Marmelade og malekrig

Jeg har fået fortalt at man gerne må prale når man kender berømtheder. Jeg kender to af slagsen i Surrey i London og “de” er mestre i marmalader!

Endnu engang har de taget guldet i Fanny Farms marmalade competition. Jeg taler om John og Lesley Leadley og John topper det lige af med et interview på BBC Surrey i år. I sommeren 2012 var Oliver rent faktisk så heldig at stå i lære hos John og fik navngivet sin helt egen jordbær marmelade.

Her kan du høre interviewet fra BBC radio.

Lesley2012

Herover er det Lesley der vinder 1st prize i 2012 😉

De vandt i kategorien “Seville oranges marmalade”, som er enhver af forskellige appelsintraeer der giver sur eller bitter frugt – opkaldt efter byen Sevilla i det sydvestlige Spanien. Mange gange tillykke fra alle os på Park alle og vi er alle stolte af at spise alle jeres lækre marmelader på vores toastbrød 🙂

Der skal i øvrigt ikke herske nogen tvivl om at så snart billederne fra Marmelade konkurrencen 2014 kommer på nettet, så kommer de også her 😉

Flere facts til de nørdede. Ja, der er forskel på marmelade og syltetøj. Syltetøj er hele bær eller frugtstykker i en sukkerlage. Bærrene eller frugten må ikke være beskadiget og må ikke koges ud under fremstillingen. Marmelade er mere tyktflydende end syltetøj og bær eller frugt er kogt ud. Til marmelade kan man godt bruge plettet og beskadigede frugter/bær.

Her kommer der lige en lille hilsen til farfar i form af en tegning. Her en hilsen fra hhv. Oliver, Sebastian og Lucas, som her giver deres bud på hvordan farfar ser ud 🙂 Søndag kommer vi forbi til fastelavn med tegningerne!

Vi elsker dig farfar – hilsen alle os på Park alle 🙂

farfar_og_lucas_0620

Herover er farfar og Lucas (det er farfar til venstre)

farfar_og_oliver_0621

Her er det farfar og Oliver der er ude at gå tur.

farfar_og_sebastian_0622

Og her står farfar og Sebastian og griner sammen!
Minecraft klubben rykkede i en af gymnasiets klasseværelser i torsdags, hvor vi fik lavet en malekrig – i samme stil som tidligere i Park Avenue Miners, dog i meget mindre skala – og den blev hurtigt populær. Det blev besluttet at vi laver en større malekrig bane i weekenden, hvor der kan være op til 10 spillere med ad gangen. Vi bruger plugin’et PaintWar.

Sådan kommer du igang.

/pw create <arenaname>
/pw select <arenaname>
/pw spawn add <spawnname(player1-10)> <arenaname>
/pw wand (husk der skal være plads til markeringsværktøjet i inventory)
/pw set floor <arenaname>
/pw set protection <arenaname>
/pw edit <arenaname> (for at gå ud af edit mode)

Nu er du klar til at spille malekrig for at join’e arena’en skrives:
/pw join <arenaname>
Når minimum 2 spillere er klar, skriver de “ready” i chatten og kampen går igang.

Hvis man vil skrue på lidt flere parametre, kan man med fordel ændre på game settings

Jeg er blevet optaget på forløbet “Programmering for børn” hos AppAcademy, hvor 25 kursister gennem resten af året, lærer både pædagogik og får værktøjer til at lære børn grundlæggende programmering. Noget som jeg helt klart vil kunne bruge i klubben efterfølgende. Har også forhørt på en blog, hvor danske lærere har forsøgt sig med Minecraft.

I weekenden har vi også kigget lidt på Texture packs i Minecraft, som dog nu hedder Ressource packs. Det er et slags “skin”, hvor man kan ændre alt grafikken i Minecraft og det vil også være noget vi skal prøve os frem med i SMC.

Minecraft texture pack eller resourcepakcs som det hedder i de nyere versioner af Minecraft

Åbn denne mappe %AppData%\.minecraft\resourcepacks

Her oprettes en .zip fil med ressource pack’ens navn fra minecraft.jar filen kopieres alle mapper til .zip filen og så er det ellers bare at begynde at redigere billeder. Helt klart noget vi skal prøve i klubben, så vi bliver dus med MS Paint eller det gratis Paint.Net program🙂

Jeg har hørt om en ny flaske gin som helt sikkert skal prøves. Hvis ikke jeg når til gin-baren i København, ender dog med at jeg selv må investere i en flaske. Derudover har jeg de sidste par uger fået pløjet mig igennem Netflix’ fornøjelige serie “House of Cards” med Kevin Spacey. God serie, grum fyr. Den kan anbefales men når desværre ikke Breaking Bad til sokkeholderne.

IMG_0013

og så er vi klar til fastelavn!

Permanent link til denne artikel: https://www.ihd.dk/marmelade-og-malekrig/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>