«

»

feb 28

Print denne Indlæg

Mænd der hader kvinder… og fødselsdag ;)

Der var medbragt rundstykker på arbejde på min fødselsdag i onsdags og der var pyntet vældigt op med flag, da jeg kom hjem var der lagkage og varm cacao og Oliver sang for i den officielle fødselsdagssang og så må jeg da også huske at takke alle de hilsner der var kommet hele dagen igennem både gennem telefon, mail, messenger og facebook – mange tak alle sammen. Man kan se der er noget om snakken med at gaverne forsvinder jo ældre man bli’r, men lykønskninger er der heldigvis masser af 🙂

Det gik også godt i Champions League på min fødselsdag. Didier Drogba scorer vindermålet til 1-0 over Juventus – en kamp som jeg jo desværre ikke kom over at se, selv om det havde været planen. Det må blive næste gang. Så der håber jeg også på sejr. Det skal nævnes at Liverpool slog Real Madrid 1-0 på udebane, så de er godt med igen i år.

Jeg er igang med Stieg Larssons anden bog i Millenium trilogien og har glædet mig til at se den første del i biografen på premiæreaftenen. Inden da stod den på poker i Brabrand, hvor bamseklubben endnu engang bliver samlet – så efter arbejde onsdag skulle der provianteres og sættes kurs mod Brabrand.

Omkring midnat gik turen hjemad og jeg lå i min seng ved 2-tiden den nat og desværre 300 kroner fattigere. Det kunnu dog have været værre og vi havde en rigtig hyggelig aften. Inden næste gang vil jeg overveje at studere lidt pokertips.

Fredag gik tiden bl.a. med en citrix inspirationsdag inden jeg kunne køre tidligt hjem og lade lidt op til biografturen om aftenen. Fredag var også bedsteforældredag i børnehaven, så Oliver fik fornemt besøg og så vidt jeg kunne forstå var der både rundstykker, kaffe og underholdning fra børnene – så jeg håber alle bedsteforældrene hyggede sig i de par timer arrangementet varede 🙂

dsc00519_bedsteforaeldredag
Så var det tid til en tur i biografen. Mænd der hader kvinder, hvor en af hovedpersonerne har været meget omtalt den sidste tid. Noomi Rapace har opfundet sin egen udgave af Lisbeth Salander, som er navnet på den kvindelige hovedrolle i filmen. Over en million danskere har faktsik læst bogen og over to millioner øjne har dannet deres eget billede af hende – efter sigende et pletskud. I Sverige, Norge og Danmark er trilogien solgt i tre mio eksemplarer så mange har været spændte. Jeg må indrømme jeg ikke er den store læsehest – jeg er mere til film, men disse bøger har alligevel formå at tryllebinde mig og holde mig fanget til den bitre ende. Filmen havde næsten samme effekt. Den varer 2½ time, men den er rigtig godt lavet og spændende fra start til slut. Noget er det mest fantastiske er dog den måde instruktøren har ramt plet med at gengive bogen som film. Når det er sagt må jeg alligevel berette at nogle punkter i bogen blev udeladt og andre dele af historien fløj man meget overfladisk hen over. Det var sog stadig film som denne man kunne have brugt i folkeskolen, hvor man måske skulle læse en bog og så snød sig til at se filmen i stedet for – jeg husker stadig at jeg blev snuppet i det et par gange, hvor jeg på videoen derhjemme fik set Outsideren 🙂

noomi-rapace

Den var rigtig god og der var masser af publikummer i Apollon biografen. Jeg mødte sågar venner og bekendte som var taget den lange vej helt fra Århus – ja sågar Jelling !

fem_stjerner

Min bedømmelse bliver fire stjerner og er en film jeg bestemt vil anbefale at du går ind for at se, hvis ikke du allerede har set den. Jeg glæder mig dog til at se om bog to og tre kommer i biografen og i så fald hvornår eller om de som nogle rygter sige dukker op på tv allerede i efteråret… Du kan læse om virkelighedens Lisbeth Salander i en netartikel.

Lørdag morgen sneede det lidt igen – dog ikke noget der blev liggende. Nu må jeg virkelig snart have et par kilometer i skoene og de ødelagte bukser igen ?!?! 😉

Permanent link til denne artikel: https://www.ihd.dk/m%c3%a6nd-der-hader-kvinder-og-f%c3%b8dselsdag/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>