«

»

okt 07

Print denne Indlæg

IT endelig på skoleskemaet i Struer

 

Så kom IT endelig på skoleskemaet… Dog kun for en enkelt dag indtil videre, hvor jeg onsdag var gæstelærer tre timer i 3.a.

itkursus-paa-skoleskemaet-parkskolen

Det var som i Struer Minecraft Club en flok spændte børn der glædede sig til at lære IT. Et behov jeg slet ikke er i tvivl om eksisterer i de danske skoler. De fik set min gamle Sinclair ZX81 og ZX Spectrum og kigget lidt på en gammel harddisk inden de fik hovederne proppet fulde af operativsystemer, Windows, Stifinder og i den tredje time sammen med dem, fik de prøvet kræfter med både Word og Powerpoint. Super sjovt og spændende og tak for en dejlig dag i 3.a !

Fortsætter lidt i samme dur, dog med lidt mere avanceret IT tips. I Total commander når du skal flytte programmet, kan du nu hurtigt kopiere de filer med som indeholder FTP indstillinger.

total-commander-export-help-about

Hvis du vælger “About” som herover, kan du se de to filer, som indeholder alle indstillinger til Total Commander.

Jeg hørte så også at der i indskolingen var ved at være problemer med en “leg” der hedder “Charlie Charlie“, så det er nok også noget jeg lige skal holde lidt øje med i Struer Minecraft Club og som de iøvrigt nu ikke tillader i skolen!

Næh, så kunne det være sjovere at købe sig et….

segboard-sort

SegBoard – har hørt det var den nye dille i København – og det tror da pokker. Jeg vil også ha’ en 🙂 Nu skal jeg så bare liiiige have overtalt konen til at vi køber en på vores juletur til England, selv om de er lidt pebrede.

Herover lidt tips til hvordan du kommer igang 🙂

Hour of Code er helt sikkert noget vi i klubben skal til at benytte meget mere. Det er også noget jeg vil til at formidle bredere ud, men nu må vi se hvordan det kommer til at gå. Helt sikkert noget der er værd at lade børnene arbejde i.

hour-of-code-obama

Selv Obama støtter Hour of Code 🙂

Herover kan du opleve Simon Sinek på TED talk fortælle om Why, How, What – modellen.

 

Sluttelig har Google fået nye “ejere” i form af Alphabet

Permanent link til denne artikel: https://www.ihd.dk/it-endelig-paa-skoleskemaet-i-struer/

4 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

 1. Lars

  Super fin blog som du har, læser og følger ofte din blog nyheder!

  Ingen hemmelighed de segboard er blevet kæmpe hit i Danmark og tror stadig på det forsætter! Dog findes der rigtig mange nye modeler som er kommet til div webshop! Jeg vil stærkt gerne anbefalde før man beværger sig ud og bruger sin opsparing på disse segboard! Kan der være penge og spar, hvis du lige bruger ” google.dk ” Ved at http://www.inboard.dk har disse segboard til sølle 2500kr inkl en taske samt fri levering!

 2. Anne

  Fik I købt en Segboard i England? Jeg læste i nyhederne at England havde konfiskeret over 17.000 Segboards og Amazon er stoppet med at sælge dem?

  Bliver spændende at se hvor populærer segboardene bliver her efter julen 2015. Tror der er rigtig mange børn som får dem i julegave.

 3. Anne

  Fik I købt en Segboard i England? Jeg læste i nyhederne at England havde konfiskeret over 17.000 Segboards og Amazon er stoppet med at sælge dem?

  Bliver spændende at se hvor populærer segboardene bliver her efter julen 2015. Tror der er rigtig mange børn som får dem i julegave.

 4. IH

  Nej Anne, vi fik ikke købt Segboards i England og jeg må da nok sige der er røre i andedammen.

  Mange er gode til at køre på dem, men alt for mange kommer også til skade. Kan det mon skyldes at der er forskel på modellerne og dermed også kvaliteten?

  De ser stadig hylemorsomme ud, så vi holder et vågent øje 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>