«

»

nov 01

Print denne Indlæg

Færch, Halloween og Ramasjang

Fredag aften kort inden Disney sjov, nåede vi lige at lave et enkelt Halloween græskar, som naturligvis blev tændt og sat på trappen udenfor. Lørdag må vi så igang med det helt store græskar-hoved. Camilla har været syg hele fredagen, så hun har lagt i sengen det meste af dagen, men heldigvis var hun klar lørdag formiddag, da den stod på åbent hus.

IMG_7312halloween1

IMG_7324halloween1

Vi fulgtes alle fire med bedstefar og farmor til Holstebro, hvor vi fulgte ruten rundt på fabrikken og endte ved et område på lageret, hvor der var både underholdning og lidt forplejning.

PA310004faerch

Her står drengene ved et par “futtog”, som de jo egentlig rigtig nok ligner de extrudermotorer. 😉

PA310008faerch

og videre gik det hen til den sjove tryllekunstner, som Sebastian skrald-grinede over. Tryllekunstnere hed sjovt nok Jesper Grønkjær, men der var ikke meget fodbold i hans tryllenumre !

Vel hjemme igen blev der arbejdet hårdt færdigt på græskar-hoved nummer to og de blev heldigvis begge tændt og gjort klar inden alle børn i nabolaget kom forbi og ringede på døren, for at få lidt halloween-slik.

IMG_7325halloween2

PA310013halloween2

Så er der bare dømt Halloween !

Jeg fik sammen med bedstefar rodet rundt i mørket på taget, da vi ville sætte parabolen ordentlig fast og igen få gang i alle vores Freesat-kanaler. Pludselig forsvandt dog alt signal fra parabolen – på begge de måleværktøjer vi havde til rådighed. Vi pillede lidt ved kablerne og måtte til sidst give op.

Dagen efter undersøgte jeg på nettet både om et såkaldt LNB parabol-hoved kunne gå i stykker og hvad de måtte koste. En Twin LNB koster omkring et par hundrede, men jeg kiggede lige på loftet og så faktisk der sad to hoveder på en gammel parabol på loftet. Ikke nok med det så brugte jeg lidt tid på garagetaget med mine måleinstrumenter og dagslyset må have gjort at jeg fik det til at fungere igen. Parabolen blev justeret og strammet og så kørte parabolen på fuld skrue igen.

ramasjang

Søndag var også dagen, hvor det analoge tv signal blev slukket og vi fik et par nye digitale kanaler. Vi havde ventet på Ramasjang og da jeg skulle til at søge efter kanaler igen på det nye Sony tv opførte det sig vildt underligt, ville ikke søge og slukkede og tændte. Man kan indlæse opdateringer via USB, så jeg gik straks igang på nettet, men det var umulig at opdrive hverken brugermanual eller opdateringer til et KDL32P3550K Sony 32″ LCD/HDR/TC/MPEG4/3HD fra Sonys supportside.

Men det er dejligt at alle kanaler igen er kørende og hen på eftermiddagen blev det endnu bedre, da jeg fik købt et par HDMI kabler og fik forbundet både sattellit receiver og Playstation på den mest korrekte måde. Sikke en billedforskel – fantastisk !

Windows 7 er jo endelig kommet og videoen herunder viser faktisk, hvem der i sin tid fik idéen til Windows 7 😉

Permanent link til denne artikel: https://www.ihd.dk/f%c3%a6rch-halloween-og-ramasjang/

1 kommentar

  1. sofie

    hej ramasjang. fed telefonsvar.jeg er total fan er jers kanal. glæde jul og godt nytår håber i får nogen gode julegaver og et godt nytår med masser af bang er der sne hos jer?og har i set nisser i år? kærlig hilsen jers største fan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>