«

»

jul 30

Print denne Indlæg

En regnfri dansk sommerferie er slut

Efter tre fantastiske uger med familien er det blevet tid til at komme på arbejde igen og det startede med at jeg skulle bruge en hel del tid på at få sat mine ting til på det nye kontor, som jeg sidder midlertidigt på inden vi flytter ned i vores kundeservice center.

foto 4

Sådan så der ud… det er mit skrivebord det tomme, så den første tid gik med at få installeret min arbejdsplads!

Sommerferien har været dejlig først en uge i et lækkert sommerhus i Blåvand sammen med bestman Høyer og sol fra en skyfri himmel det meste af tiden, så det gik meget fra pool til solvogn til pool og naturligvis godt fyldt op med drinks i løbet af ugen.

blaavand_ho_water3

Så er der dømt pool-party!

blaavand_ho_water2

blaavand_ho_water1

Der blev brugt en del tid i poolen.

blaavand1

Oliver og Lucas tester gyngerne. De første dage var Oliver ikke med i sommerhuset, men blev hentet senere på spejderlejren.

sommerlejr1

Da jeg kom til Skanderborg for at hente Oliver på spejderlejren, var de igang med en sjov leg mens de ventede på at skulle gå tilbage mod Skanderborg station. Oliver var dog så heldig at blive hentet af far 🙂

sommerlejr2

Inden vi tog hjemad skulle jeg dog have den store rundvisning. Her ved et af de små huse på ruten, som både indeholdt kærestebænk og bakker op og bakker ned i massevis.

blaavand2

Vel tilbage til det lækre sommerhus, hvor Camilla og Høyer venter 🙂

blaavand4

Der blev leget i sommervarmen.

blaavand3

og spist…

blaavand5

og tegnet…

blaavand6

Den stod også på minigolf på en rigtig flot bane.

blaavand7

Der var vandfald og masser andre sjove forhindringer.

blaavand8

Oliver putter på hul 10.

blaavand9

Lucas følger nøje med mens Høyer gør klar ved et af de sidste huller.

blaavand10

I Blåvand fik Oliver også lige prøvet at hoppe højt på trampolin, inden vi slog vejen forbi Mek Pek koncert på torvet og eller i legetøjsbutikken og videre hjem til sommerhuset og grill 🙂

 

Sebastian og jeg nåede også en løbetur på 3-4 kilometre ned til vadehavet og hjem igen. Det var en dejlig tur i varmen og nature, men desværre har min fod det stadig ikke for godt… Nu siges det så godt nok også at gang slanker mere en løb??!!!

 

lucas_soe

Lucas og jeg tog i skoven en dag. En tur i Klosterheden for at finde åkander. Det gik bare ikke helt som planlagt, men vi fik da en hyggelig tur sammen den eftermiddag.

lucas_soe2

Vi sluttede ved møllesøen, hvor jeg blev bidt et par gange af nogle værre bæster – så gad far ikke mere og Lucas faldt i søvn i bilen på vejen hjem.

Efterfølgende fik vi besøg af John og Leslie fra England, hvor den igen stod på fantastisk vejr og masser af drinks, bl.a. gin-tonic, Black Russians og Harvey Wallbangers.

sejltur1

sejltur4

sejltur2

sejltur3

Vi var også med Thomas og Christine på sejltur inden de selv drog nordpå i deres ferie. Et par helt vildt dejlige dage med the Leadleys, som jo desværre ikke kommer til vores bryllup i September 🙁 Herover et par skud fra sejlturen.

Ikke mindst en masse vandkrig blev det til hjemme i haven, hvor der var både store vandpistoler, geværer og glidebane igang.

waterfightHer er de store drenge i gang – John inklusiv 🙂

glidebane

Vejret blev bare ved og ved og ved med at være godt, så jeg har slet ikke styr på, hvor mange gange vi har været i fjorden for at bade på en af de mange strande vi har omkring byen – lækkert lækkert!!!

humlum1

humlum3

humlum2

Der blev badet igennem!

krabbe1

og fisket krapper ved Østre strand.

venoe1

Efterfølgende cyklede jeg med drengene til Venø.

venoe2

En frisk tur I varmen på 23 km som halvvejs førte til en is på Venø havn.

venoe3 venoe4

 

Nåh ja… og så var der lige en del af indkørslen, som blev gravet op, da vi skulle have fjernet rødder i kloakrørene.

kloak2

Godt man kunne få lidt hjælp “udefra” 🙂

kloak1

Der var både slanger, sprøjter, kædesav og kamera I kloakken den eftermiddag I stegende sol.

Nu er der så placeret en sort flise i midten af kloakdækslet, såfremt man skulle få lyst til at grave det frem igen på et senere tidspunkt.

Sidst I ferien fik jeg også endelig brug for min Apple TV 3 – jeg fandt nemlig ud af at man med PlexConnect kan se film på Apple TV I soveværelset nu – smart smart, så behøver man ikke at hacke den foreløbig 🙂

Jeg fik også opdateret Garmin kort, hvor jeg så lige fandt ud af at for at kunne se og bruge de nyere Garmin gps’er som mass storage så skal man på “dimsen” gøre følgende:

Under kortvisning,
Tryk på Hastighed for at gå til instrumentbords-skærmen.
Hold speedometeret nede I ca. 5 sekunder
Scroll ned til MTP setting og vælg “Mass storage”

…. og så kan du også redigere alt det du vil på din Garmin

Til en grill aften fik Sebastian lavet sin lækre pære desert med råcreme og jeg fik eksperimenteret lidt med karamel popcorn. Her kommer lige opskriften til 4 personer (eller en spandfuld)

Ingredienser:

100-150 g. majs korn
2 spsk. olie
1-2 tsk salt
100 g. brun farin
75 g. smør eller margarine
100 g. gyldent sirup
2 tsk. Vanillesukker
1/2 tsk. bagepulver

Tænd ovnen på 110 grader og varm olien op indtil et enkelt majskorn popper. Tilsæt salt og majskorn og lav popcorn I en stor gryde.

Hæld de færdige popcorn I en skål og smelt smør, sukker og sirup op i den varme gryde. Skru ned for varmen og lad det simre i 5 minutter.

Tag gryden af varmen og tilsæt vanillesukker og bagepulver. Hæld popcorn i gryden og rør rundt så der kommer karamel på alle popcorn.

Hæld popcornene på en bageplade med bagepapir og spred dem ud. bag dem i ovnen i ca. 1 time. Du skal røre rundt i dem ca. hver 15 min. til sidst er de super sprøde og lækre. Lad dem køle helt af inden de spises.

karamel-popcorn

 

og hvis du gerne vil have den simple opskrift på rå-creme så kommer den her:

Ingredienser:

2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. flormelis
2 dl piskefløde (38%)
½ vanillestang (eller vanillesukker)

Pisk fløden til flødeskum. Pisk resten til æggesnaps og vend flødeskummen i æggesnapsen. Kan fint servers til syltede frugter, som Sebastian også præsenterer så flot herunder 🙂

sebastians_paere_dessert

 

 

Og her efter sommerferien og skovture hører jeg så tirsdag middag den helt store udrykning og ser civilforsvaret komme dyttene og hylende på ringvejen i Holstebro, hvor det viser sig at Klosterheden har været i brand og over 30 hektarer er brændt ned… så er det godt man ikke har planlagt en tur i skoven i morgen eller i overmorgen…

 

Permanent link til denne artikel: https://www.ihd.dk/en-regnfri-dansk-sommerferie-er-slut/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>