«

»

okt 31

Print denne Indlæg

Dyret og Den digitale kant

Halloween står for døren og det gør Sebastian fødselsdagsgave i år også. 8 år bliver han sidst i november og på fredag skal han og jeg til England på herre weekend med fin middag, shopping i Chelsea megastore, hjemmekamp på Stamford Bridge (Chelsea – QPR) efterfulgt af autografer fra nogle af spillerne. Det bliver en vild tur!

Onsdag var det hurtigt hjem fra arbejde efter at have lagt en ny banner og nyhed på vores hjemmeside. Nåede lige at få skiftet varmelegeme i ovnen og bestilt pizza, inden jeg tog med Høyer til Dyret, Carsten Bangs stand-up show, som var helt forrygende.

carsten bang dyret

Godt med en god gang motion for lattermusklerne inden sengetid og tidligt op 🙂

Torsdag måtte jeg endnu engang melde afbud til klubaften i Struer Minecraft Club. Til gengæld stod jeg tidlig op på min feriedag, kørte til Karup og fløj til København, hvor jeg løb ud i en taxa ind til Dansk Design Center. Dagen skulle bruges i selskab med omkring 100 andre, der som jeg mener at programmering er noget der skal på skoleskemaet. Det fantastiske arrangement hed Den digitale kant. Der var super gode indlæg.

Først var Lisa Perey fra BBC Learning på for at fortælle lidt om hvordan man kan lære børn via tv og web.

den digitale kant 2

Coding Pirates var også til stede, hvor vi se lidt om hvad de tilbyder deres “studerende”. Masser af Raspberry Pi og også den MakeyMakey som vi har fået i klubben.

den digitale kant 1

Her en lille sjov ting vi skal have kigget nærmere på sammen med Lego Edu 🙂

den digitale kant 3

Der var trængsel om de små borde og snakket gik lystigt mens andre hørte om kvinder og IT på første-salen.

raspberri pi Carrie Anne Philbin

Carrie Anne Philbin fra Raspberry Foundation var også forbi og fortælle om Raspberry Jam sessions og selve Raspberry Pi fænomenet. Efterfølgende var der workshop inden frokosten, hvor vi spillede lidt musik på SonicPi. Jeg nåede dog ikke rigtig at være med – dermed ej heller at få del i en af de gratis mini computere hun delte gratis ud ved bordene. Grunden var at en journalist havde hørt om historien om Struer Minecraft Club, så jeg blev trukket ud til et interview og nogle billeder overfor Tivoli inden jeg vendte tilbage til konferencen. Det bliver spændende at se artiklen om Programmering med børn i magasinet, når det udkommer.

coderdojo Mary Moloney

Så var det tid til KeyNote speaker. Irske Mary Moloney tidligere direktør i Accenture var nu CEO i CoderDojo, som har afdelinger i 50 lande og gratis lærer børn og unge at programmere og udfolde sine kreative evner. Et rigtigt spændende og verdensomspændende projekt, som får støtte af Microsoft og mange af de andre store i verden.

anders-morgenthalerAnders Morgenthaler sluttede den fantastiske spændende dag af med et humoristist indslag. Tidligere havde der iøvrigt også været debat med bl.a. Jacob Harder – så staten var også repræsenteret når der blev snakket IT og programmering i folkeskolerne 🙂

Inden jeg tog flyveren hjem til Jylland nåede jeg lige at møde Lars og Sarika og deres søde lille 10 uger gamle Vincent på en irsk pub ikke langt fra centrum.

Super fed dag, tak til alle jeg fik snakket med – også Bjarne Tveskov (twitter’en som også var med) – super fed brug af en ferie-dag!

Nu er det så lige før at Sebastian og jeg siger farvel og god weekend til resten af familien. De må tage til Open by Night Halloween special i Struer, mens vi rejser til England på weekend. See you soon 🙂

Permanent link til denne artikel: https://www.ihd.dk/dyret-og-den-digitale-kant/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>