«

»

okt 31

Print denne Indlæg

COOP og Fakta på den sorte liste – kakaomælk produceret i udlandet smager af ?!?!?

Et lille indlæg for at beskrive en oplevelse jeg havde sammen med den ældste af drengene på en mandag ikke så længe siden.

Jeg havde lige hentet Oliver fra volleyball og der skulle handles ind til aftensmad på vejen hjem. Vi slog vejen forbi Fakta i Struer og i indkøbskurven røg også en kakaomælk, da der jo skal kulhydrater ind efter en hård volleyball-træning.

kids-volley-bedsted-thy-januar-2016-level-2-hjerm-bronze (1)

Oliver var så tørstig at han tog den første tår inde i butikken og sagde “Den smager dårligt, far!”. Jeg svarede blot at han skulle ryste den, men med en voksen 11-årig drengs personlighed, forklarede han at det slet ikke var det der var galt. Den smagte VIRKELIG dårligt.

Jeg tog et nip af flasken – og føj da. Det smagte virkelig af noget rengøring eller andet meget skrapt – lugten var heller ikke noget man ville være i stue med og jeg rakte den til medarbejderen i Faktas kasse, som spurgte hvad hun skulle gøre ved det?

udrikkelig-kakaomaelk-fra-fakta-coop-med-uforklarlig-smag-drikkes-af-11-aarig-dreng-1

Jeg troede de havde procedurer for den slags og vi fik da også en ny kakaomælk, som smagte normalt. Jeg valgte dog at tage den dårlige kakaomælk med, så jeg kunne få undersøgt hvad Oliver havde drukket, Man er vel en bekymret far og det smittede desværre lidt af på Oliver, som var bange for at det var farligt. Det overbeviste jeg ham dog om, at det ikke var.

Hjemme igen røg kakaoen på køl og jeg skrev en besked via Facebook til COOP.

Det var temmelig sparsomt med svar tilbage fra den store travle COOP koncern, så jeg tænkte at jeg ville kontakte Fødevarestyrelsen. Jeg ville jo gerne vide hvad Oliver havde drukket og da jeg kunne se COOP kakaomælk ikke var produceret i Danmark, ville jeg være sikker på det var ufarligt.

udrikkelig-kakaomaelk-fra-fakta-coop-med-uforklarlig-smag-drikkes-af-11-aarig-dreng-3

Jeg skrev lidt frem og tilbage med Fødevarestyrelsen, som var ret så flinke og det endte med at jeg kørte fra Struer til Herning, for at aflevere kakaomælken. De konstaterede at lugten var ret så skarp og tog kontakt til COOPs leverandør i Østrig.

Jeg fik af Fødevarestyrelsen at vide, at leverandøren ikke selv havde nogen bemærkninger til kvaliteten i deres interne kvalitetskontrol og da Fødevarestyrelsen ikke havde fået andre henvendelser på pågældende kakaomælk, kunne de ikke forsvare at analysere hvad produktet indeholdt.

Fødevarestyrelsen kunne dog uden yderligere undersøgelser bekræfte over for Oliver og jeg at der ikke var noget farligt i kakaomælken og at der højst sandsynligt var tale om et lille bitte hul i emballagen!?!

Det var ikke lige det jeg havde forventet fra den ellers hårde Fødevarestyrelse, som man ser i medierne. Når man nu endelig henvender sig, så er det jo ikke for at genere dem og deres pressede budgetter og hverdag. Nej, så er det fordi jeg er bekymret.

Efter endnu lidt snak frem og tilbage fik jeg mulighed for at hente min kakaomælk i Herning igen, så jeg evt. selv kunne få den undersøgt (jeg har nogle kontakter i fødevare branchen)

udrikkelig-kakaomaelk-fra-fakta-coop-med-uforklarlig-smag-drikkes-af-11-aarig-dreng-2

Ja, det er jo ikke holdbarhedsdatoen den er gal med 😉

Der gik lidt tid og jeg bestemte mig for at spare benzinen til Herning og retur, da der måske efterhånden var gået for længe til en ordentlig analyse under alle omstændigheder.

…og hvorfor så dette lange indlæg, kan man måske spørge sig selv om? Det er bare den kanal jeg ofte bruger til at skrive om, hvad der foregår i mit liv og dette er så en af dem. At det så lige er Fakta og COOP jeg er trætte af i denne sammenhæng og derfor har sat dem på min helt egen sorte liste er så bare lidt øv, da jeg normalt ellers godt kan lide at handle hos dem.

COOP og Fakta tavse.

Jeg undrer mig dog bare over at jeg intet rigtig har hørt fra COOP eller Fakta efter min henvendelse til dem. Det eneste er nedenstående “Vi beklager din oplevelse” – og tak for det – meddelelsen er sendt videre til min søn Oliver og jeg kan berolige jer alle med at han stadig lever i bedste velgående.

Her er mailen fra COOP:

image

Hej Ian-Henrik

Tak for din henvendelse.

Det er altid meget beklageligt, hvis vores produkter ikke lever op til kundernes forventning, eller direkte giver anledning til ubehagelige oplevelser.

Vi har underrettet leverandøren og de har undersøgt sagen.

Her er deres resultat:

Resultaterne for sensorik, ph værdi, mikrobiologi er ok samt at der er ikke detekteret kemisk smag.

Vi ved også at du har haft underrettet fødevarer styrelsen og at de har afsluttet sagen.

Det er en stor hjælp for os at få kommentarer og forespørgsler fra vore forbrugere, det giver os mulighed for at forbedre vore produkter samt hjælper os til at blive opmærksomme på fejl vi evt. ikke selv har noteret os. Vi takker dig derfor, fordi du gav dig tid til at tage kontakt til os.

 

Med venlig hilsen

Dorte

Coop Forbrugerservice

Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

Coop er Danmarks førende udbyder af dagligvarer. Vi driver butikskæderne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, LokalBrugsen, Irma og fakta samt coop.dk og Irma.dk. Vi har en samlet omsætning på ca. 50 milliarder kr. og 1200 butikker over hele Danmark. Vi er i alt ca. 38.000 medarbejdere.

Min anbefaling vil dog være IKKE at handle hos Fakta og når man så alligevel gør det, så hold jer langt væk fra de billige produkter som IKKE er produceret i Danmark. Man kan nok ikke forvente mere af COOP end ovennævnte svar, så lad dette være mit sidste ord i denne omgang foreviget på internettet.

Køb dansk – det er det sikreste!

dansk-flag-koeb-dansk-coop-fakta-kakaomaelk-smager-af-rengoeringsmiddel-skarp-smag-barn

Jeg har netop kommenteret på COOPs Facebook side igen, da de stadig skal have en chance for at give lyd. Kig endelig med på dette link – det kunne jo være der var kommet endnu et svar 🙂

Permanent link til denne artikel: https://www.ihd.dk/coop-og-fakta-paa-den-sorte-liste-kakaomaelk-produceret-i-udlandet-smager-af/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>