«

»

jan 28

Print denne Indlæg

Liv i tv’et og roundtable afprøves

Så er der kommet lidt fart på bloggen igen og alting skulle meget gerne køre lidt hurtige efter jeg har holdt flyttedag.

IMG_8664-server-inhouse

Her ses den lille “server” i sit in-house miljø under det støvede bord.

IMG_8670-server-outhouse

og så flot kan det se ud, når der “outsources” og den kære server får en plads i et fint server-rum. Fantastisk og efter den maskine er kommet ud af kontoret har jeg rigtig været igang med at rydde op og gøre rent … altså på kontoret 😉 Det har ført til at jeg faldt over manualen til vores midlertidige Sony Bravia tv og da jeg ville hente manualen i elektronisk format, fandt jeg ud af at der endelig var en opdatering til tv’ets software tilgængelig.

Så der blev hentet firmware og kopieret til USB og så var det ellers igang på tv skærmen.

IMG_8666bravia-upgrade1

IMG_8667bravia-upgrade2

IMG_8668bravia-upgrade3

og så fungerede tv’et ellers tilfredsstillende. Ikke noget underligt sluk ned i tide og utide og den huskede sandelig også favorit kanaler nu, så det var jo næsten som at få nyt tv igen 🙂

Oliver kom den anden dag ind til mig og begyndte med en sang han tilsyneladende havde lært i børnehaven.

Melodi: Der bor en bager

Den store mand, med den store næse
kan ikke skrive, kan ikke læse
men drikke brændevin og spille kort
og kysse pigerne, det kan han godt

jow jow, der sker lidt af hvert. I den mere alvorlige del blev der tegnet tegninger til fordel for ofrene i Haiti, hvor Oliver tegnede “En mand, noget flot græs og en stor sol med øjne og en glad mund”. Oliver fortalte vældigt torsdag morgen om hvordan nogle huse var gået i stykker og at mennesker var døde, fordi husene var faldet ned over dem og at det var derfor han havde tegnet den flotte tegning.

Min gode ven Klaus fra Bornholm har investeret i en såkaldt Wi-Spy – hele $599 koster sådan en bandit, men så kan den også måle radiostøj/signal fra bluetooth enheder, mikrobølgeovne osv. Klaus bruger den bl.a. til installation af WAN og indtil man får råd til sådan en dims, kan man jo bruge deres udemærkede gratis software, som jeg iøvrigt har set Alex gå rundt med på fabrikken 🙂 Selv samme ven fortalte iøvrigt en sjov historie om et besøg hos Danbolig, hvor det viste sig at deres net blev forstyrret af en nabo net, som hed Dildo-net hehe

På arbejde kæmper vi stadig på højtryk med Unified Communication, hvor vi kæmper lidt med audio/video signaler og ikke mindst den søde lille round-table, som kan lave panoramabilleder rundt om et mødebord fyldt med personer.

IMG_8673_roundtable

Den ligner nærmest noget fra “Klodernes kamp” eller en anden science-fiction film, men den er godt nok smart. Hvis man sidder en flok personer omkring et bord fokuserer kameraet på den person der taler højest. Jeg var også med på afbud til en møde omkring nyt CRM system, hvor vi nu er begyndt at kigge rundt på alternativer til de “to” systemer vi allerede har kastet penge efter.

ms-dynamics

Microsoft Dynamics (Axapta) kunne være et godt bud – det er jo altid god standard at investere i Microsoft programmer. Mødet jeg var med til omhandlede dog Siebel, som Oracle har købt og nu har lanceret både en On premises og CRM-on-Demand udgave.

Torsdag aften fik jeg løbet en lille time med gruppe 4, da der ikke var ret mange ude at løbe. Det var spejlglat mange steder, så egentlig også halv-tosset overhovedet at løbe ud, men vi kom da 5 løbere igennem dagens strabadser – sådan !

Godt det snart er weekend ! For nu er jeg ved at være træt og har brændt mit Speedstream modem af og sidder nu på min Telenor 3G mobil og arbejder lidt med faerchplast.pl domænet, som en ny ansat i Polen har investeret i. Det spiller nu altså bare max at have fået flyttet min server ud og på f.eks. en VM ware windows server kan du ændre default listening porten til Remote Desktop i denne nøgle.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\TerminalServer\WinStations\RDP-Tcp

Det kan jo være praktisk når  man som jeg har en vm-server og en virtuel mailserver på samme adresse at så f.eks. ændre den ene listening port til Remote Desktop fra 3389 til f.eks. 3390 🙂

Godnat ! Nu er jeg den der er “løbet” i seng 🙂

Permanent link til denne artikel: http://www.ihd.dk/liv-i-tvet-og-roundtable-afpr%c3%b8ves/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>